bada med mens

Kan du bade med din menstruation?

Hvorfor kan du ikke bade, når du har menstruation? Det er noget, man troede på i fortiden, da menstruation blev betragtet som noget farligt og skræmmende. Badning under menstruation er både harmløst og naturligt. For mange kan en dukkert i vandet endda virke lindrende på menstruationssmerter. Her er lidt information, som er god at have med sig for at føle sig så tryg og godt tilpas som muligt på stranden eller i poolen.

Hvilken slags menstruationsbeskyttelse kan du have på, hvor du bader?

Den mest effektive menstruationsbeskyttelse at bruge ved badning er en tampon og menstruationskop. Det stopper lækage og effekten bliver ikke værre selvom du er i vandet. Miljøet i skeden ændrer sig, når du bader, hvilket medfører større risiko for infektion, derfor er det især vigtigt at skifte tampon oftere, når du bader, end du plejer.

Kan du bade, når du har din menstruation med et bind?

Du kan selvfølgelig også bruge pads, men godt at vide så er, at sugeevnen bliver nedsat når puden bliver våd og kan få perioden til at flyde ud på siderne.

Hvordan kan du bade med din menstruation uden en tampon?

Du bestemmer selv, om du vil svømme med eller uden beskyttelse. Når man træder i vandet, skabes der et tryk, der forhindrer perioden i at flyde ud. Når man så kommer op af vandet, udløses trykket og perioden kan begynde at flyde igen. Når din menstruation blandes med det vand, der er på din krop, kan det opfattes som mere menstruation, end du plejer. Hvis du vil undgå periodepletter på dit håndklæde, er det godt at tage et mørkere håndklæde, så kommer det ikke så meget frem!

Så hvordan kan du bade med din menstruation?

Det er op til dig at beslutte om du vil svømme med eller uden menstruationsbeskyttelse, test dig selv. Og gør det, du føler dig bedst tilpas med!

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres